Ένα µεσηµέρι στο χωριό... και µια Φέτα που δεν ξεχάστηκε ποτέ
Υπάρχουν γεύσεις που δεν χάνονται ποτέ. Κι αν τις ξεχάσεις λίγο, αρκεί μια μπουκιά για να τις φέρει πίσω. Όπως τότε, παιδί ακόµα, που το μεσημέρι στο χωριό σήµαινε ένα τραπέζι κάτω από την κληµαταριά, ντοµάτες κοµµένες εκείνη την ώρα, ζυµωτό ψωµί και ένα κοµµάτι φέτα στο κέντρο. Την έλεγαν απλώς "φέτα", αλλά ήξερες πως ήταν η καλή. Ήταν από το γάλα της διπλανής φάρµας, φτιαγµένη με τα χέρια ανθρώπων που ήξεραν, ανθρώπων σαν την οικογένεια Αρβανίτη. Η Φέτα ΠΟΠ Αρβανίτη είναι αυτή η γεύση. Η ίδια εκείνη, χωρίς εκπτώσεις. Φτιαγµένη από φρέσκο ελληνικό πρόβειο και γίδινο γάλα, ωριµάζει υποµονετικά για να αποκτήσει τη γεµάτη, φίνα αλµύρα και τα χαρακτηριστικά αρώµατα που δένουν με το λάδι, τη ρίγανη και το ψωµί. Είναι η παραδοσιακή φέτα, όπως την ξέραν οι παλιοί και την γνώρισαν οι νέοι. Η οικογένεια Αρβανίτη, με βαθιές ρίζες στη Μακεδονία, δεν κράτησε απλώς ζωντανή την τέχνη της. Την ανέδειξε. Δεν είναι τυχαίο ότι η φέτα της είναι το πιο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.