Μικρότερη σε όγκο, καλύτερη σε ποιότητα η παραγωγή κρασιού
Κατά περίπου 67% μικρότερη είναι σήμερα η ελληνική οινοπαραγωγή σε σύγκριση με 20 χρόνια πριν, απόρροια κυρίως της σημαντικής μείωσης του ελληνικού αμπελώνα. "Ουκ εν τω πολλώ το ευ" θα μπορούσε να ισχυρισθεί κάποιος, κάτι που εν μέρει ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεδομένου ότι αυξάνεται το μερίδιο των ελληνικών οίνων ΠΟΠ (προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης) και ΠΓΕ (προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης), οίνοι με υψηλή προστιθέμενη αξία εντός και εκτός Ελλάδας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το 36,26% της συνολικής ελληνικής οινοπαραγωγής 2024-2025 πρόκειται για οίνους ΠΟΠ και ΠΓΕ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό επί της ελληνικής οινοπαραγωγής 2020-2021 ήταν 25,84%. Είναι αυτό αρκετό και είναι η αλήθεια; Την απάντηση έδωσε χθες ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου Στέλλιος Μπουτάρης, μιλώντας σε γεύμα εργασίας: "Δίνουμε την αίσθηση του "μεγάλου", κάτι εύλογο λαμβάνοντας υπόψη...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.