Οινοποιία Τσάνταλη: Από την άνοδο στην κατάρρευση και τους πλειστηριασμούς
Της Ελευθερίας Πιπεροπούλου Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά για την οινοποιία Τσάνταλη, μια από τις πιο εμβληματικές παρουσίες του ελληνικού κρασιού, που πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη με την περιπέτεια των πλειστηριασμών. Ο Ευάγγελος Τσάνταλης κατάφερε να μετατρέψει τη μικρή οικογενειακή επιχείρηση σε ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο brand name, συνώνυμο της καινοτομίας, με αμπελώνες σε Άγιο Όρος, Νάουσα, Ραψάνη, Χαλκιδική και Μαρώνεια Θράκης. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η εταιρεία βρέθηκε αντιμέτωπη με σοβαρές οικονομικές πιέσεις, που οδήγησαν τελικά στην κατάθεση αίτησης πτώχευσης, σηματοδοτώντας το τέλος μιας ιστορικής διαδρομής και την αρχή ενός αβέβαιου μέλλοντος. Το ξεκίνημα και η άνοδος Η οικογένεια Τσάνταλη, με ρίζες στην Ανατολική Θράκη, είχε μακρά παράδοση στην αμπελοκαλλιέργεια, την οινοποίηση και την παραγωγή αποσταγμάτων ήδη από το 1890, με βασικά προϊόντα το ούζο και το τσίπουρο. Μετά την αναγκαστική μετακίνησή της προς τη Μακεδονία...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.