Πόσος υδράργυρος μπορεί να βλάψει την υγεία σας; Ιδού τι θέλουν να γνωρίζετε οι ειδικοί
της Ani Freedman Καθώς γινόμαστε όλο και πιο ενήμεροι για τις τοξίνες που κρύβονται στο φαγητό μας -συμπεριλαμβανομένης της σκόνης πρωτείνης, της μαύρης σοκολάτας και του καστανού ρυζιού - είναι φυσικό να αναρωτιόμαστε για άλλες τροφές που τρώμε τακτικά. Μία από αυτές τις τροφές μπορεί να είναι τα ψάρια, μερικά από τα οποία είναι γνωστό ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο - μια νευροτοξίνη. Και ενώ τρώτε μια σαλάτα τόνου ή ένα ρολό σούσι, μπορεί να αναρωτιέστε: Πόσος υδράργυρος είναι υπερβολικός; "Το μόνο που πρέπει να ανησυχείτε είναι να μην τρώτε ψάρια με υψηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο αρκετές φορές την εβδομάδα", λέει η επιστήμονας τροφίμων Abbey Thiel στο Fortune. Ο υδράργυρος, σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος, είναι ένα φυσικό στοιχείο (από ηφαιστειακή δραστηριότητα) και ένα υποπροϊόν της βιομηχανικής ρύπανσης, της καύσης άνθρακα, των σταθμών παραγωγής ενέργειας και της καύσης ορυκτών καυσίμων, τα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.