Πώς σπόροι από τη Θράκη φτάνουν στο τραπέζι της Ευρώπης
Παραμένει ένα "ταπεινό" και φθηνό σνακ. Κι όμως ο ηλιόσπορος έχει εξελιχθεί σε έναν βασικό παίκτη της παγκόσμιας αγοράς υγιεινών σνακ. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, μόνο η αξία της αγοράς συσκευασμένου ηλιόσπορου αποτιμάται στα 1,9 δισ. δολ, με πρόβλεψη να φτάσει τα 3,5 δισ. έως το 2035. Η άνοδος αυτή δεν είναι τυχαία. Οι σπόροι, όχι μόνο οι ηλιόσποροι, αλλά και οι αποφλοιωμένοι κολοκυθόσποροι περιέχουν υψηλά επίπεδα βιταμίνης Ε, "καλών" λιπαρών και φυτικών ινών, στοιχεία που τους καθιστούν φυσική πηγή ενέργειας. Κάτι που έχει εκτοξεύσει την κατανάλωση τους και έχει διευρύνει τη χρήση του. Από ψωμιά ολικής άλεσης και gourmet crackers, μέχρι σαλάτες με superfoods, μπάρες πρωτείνης, ready-to-eat γεύματα, και plant-based ροφήματα. Σε αυτή την αγορά που εμφανίζει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης, δραστηριοποιείται η Π&Α Κωνσταντινίδης και Σία ΟΕ. Μια οικογενειακή εταιρεία που ιδρύθηκε το 1960, διαθέτει παραγωγική μονάδα στο Καλοχώρι...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.