Πώς γίνεται χώρες δίχως αμπέλια να εξάγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες κρασιού στον κόσμο
Η κατανάλωση, παγκοσμίως, εκτιμάται στα 100 εκατ. εκατόλιτρα, η αξία στα 35 δις. ευρώ ετησίως με το 13% να έχει ήδη ταξιδέψει δύο φορές. Όμως η παραγωγή παραμένει συγκεντρωμένη γύρω από τον 40ό παράλληλο. Στη Μεσόγειο και το Νότιο Ημισφαίριο. Εκεί γεννιέται το κρασί, άλλο αν καταναλώνεται παντού. Κι όμως αυτοί οι δύο κόσμοι συνδέονται από τους νέους δρόμους διακίνησης που έχουν δημιουργηθεί και επαναπροσδιορίζουν τη ροή του κρασιού παγκοσμίως. Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, το Βέλγιο ή η Γερμανία, μπορεί να είναι μεγάλοι παραγωγοί, είναι όμως κρίσιμοι διαμετακομιστικοί κόμβοι, οι οποίοι εισάγουν, αποθηκεύουν, ανασυσκευάζουν και ξαναεξάγουν κρασί προς κάθε κατεύθυνση. Πρόκειται για μια σιωπηρή αλλά κρίσιμη λειτουργία του εμπορίου, το λεγόμενο re-exporting, όπως αναλύεται στην έρευνα "The Global Trade in Wine: Role and Relevance of Re-exportation Hubs" του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (OIV). Σύμφωνα με την...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Η κατανάλωση, παγκοσμίως, εκτιμάται στα 100 εκατ. εκατόλιτρα, η αξία στα 35 δις. ευρώ ετησίως με το 13% να έχει ήδη ταξιδέψει δύο φορές. Όμως η παραγωγή παραμένει συγκεντρωμένη γύρω από τον 40ό παράλληλο. Στη Μεσόγειο και το Νότιο Ημισφαίριο. Εκεί γεννιέται το κρασί, άλλο αν καταναλώνεται παντού. Κι όμως αυτοί οι δύο κόσμοι συνδέονται από τους νέους δρόμους...

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.