Στο "limit up" το νωπό κρέας - Καμπανάκι για ελληνοποιήσεις
"Τροφοδότης" του πληθωρισμού παραμένει το νωπό κρέας με βάση και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Έτσι, παρότι, επιταχύνθηκε οριακά ο ρυθμός ανόδου του πληθωρισμού το φετινό Οκτώβριο, -καθώς αυξήθηκε 2% από 1,9% τον Σεπτέμβριο και έναντι αύξησης 2,4% τον Οκτώβριο 2024-, υπήρξαν αυξήσεις σε όλες ανεξαιρέτως τις επιμέρους κατηγορίες αγαθών και υπηρεσιών και δη στο νωπό κρέας, κάτι που το βλέπουν καθημερινά οι καταναλωτές. Ειδικά βασικά είδη διατροφής, σε ένα έτος, είχαν σημαντικές ανατιμήσεις. Πιο συγκεκριμένα καταγράφηκαν αυξήσεις σε: κρέατα (10,6%), νωπά ψάρια (4%), φρούτα (9,1%), γαλακτοκομικά και αυγά (4,4%), σοκολάτες (21,1%), καφέ (19,3%), προϊόντα ζαχαροπλαστικής (6,1%) και χυμούς φρούτων (5,7%). Στον αντίποδα, σημειώθηκε πολλή μεγάλη μείωση της τιμής στο ελαιόλαδο (36,9%). Ανατιμήσεις υπήρξαν, επίσης, μεταξύ άλλων, σε: ενοίκια κατοικιών (8,9%), ένδυση- υπόδηση (1,9%), πακέτο διακοπών (6,8%), εστιατόρια- ζαχαροπλαστεία- καφενεία (7,8%)...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.