πριν από  20 ώρες 41 λεπτά

Voria.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Επέστρεψε στη γενέτειρά του θέλοντας να κάνει τη δική του προσπάθεια ώστε να διατηρηθούν, αλλά και να γίνουν γνωστές οι παραδοσιακές σπιτικές λιχουδιές των Δαρνάκων σε όλη την Ελλάδα. Ο τεχνολόγος γεωπόνος Σωτήρης Βαγενάς, μετά τις σπουδές του στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισε να δημιουργήσει το 2013 ένα πρότυπο εργαστήριο μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, με την επωνυμία "Δαρνάκων Γεύσεις", στο Νέο Σούλι Σερρών, ένα από τα πέντε Δαρνακοχώρια, στους πρόποδες του Μενοίκιου όρους.Image Με έμπνευση από τις συνταγές της οικογένειάς του και όχι μόνο, καθώς είχε νωπές τις μνήμες της μητέρας και των γιαγιάδων του που το καλοκαίρι έφτιαχναν σάλτσες για τον χειμώνα και μαρμελάδες, συνδύασε το μεράκι και την αγάπη του για την παράδοση της περιοχής με την επιστήμη και τα αγνά υλικά. Με πρώτες ύλες κατά κύριο λόγο από την ευρύτερη περιοχή, η "Δαρνάκων Γεύσεις" δημιουργεί σήμερα σάλτσες, μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού και τσάτνεϊ, προϊόντα τόσο με...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: business
    Palo presentation