Το εργαστήριο από το Νέο Σούλι που αναδεικνύει τη γευστική παράδοση των Δαρνακοχωρίων
Επέστρεψε στη γενέτειρά του θέλοντας να κάνει τη δική του προσπάθεια ώστε να διατηρηθούν, αλλά και να γίνουν γνωστές οι παραδοσιακές σπιτικές λιχουδιές των Δαρνάκων σε όλη την Ελλάδα. Ο τεχνολόγος γεωπόνος Σωτήρης Βαγενάς, μετά τις σπουδές του στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισε να δημιουργήσει το 2013 ένα πρότυπο εργαστήριο μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, με την επωνυμία "Δαρνάκων Γεύσεις", στο Νέο Σούλι Σερρών, ένα από τα πέντε Δαρνακοχώρια, στους πρόποδες του Μενοίκιου όρους.Image Με έμπνευση από τις συνταγές της οικογένειάς του και όχι μόνο, καθώς είχε νωπές τις μνήμες της μητέρας και των γιαγιάδων του που το καλοκαίρι έφτιαχναν σάλτσες για τον χειμώνα και μαρμελάδες, συνδύασε το μεράκι και την αγάπη του για την παράδοση της περιοχής με την επιστήμη και τα αγνά υλικά. Με πρώτες ύλες κατά κύριο λόγο από την ευρύτερη περιοχή, η "Δαρνάκων Γεύσεις" δημιουργεί σήμερα σάλτσες, μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού και τσάτνεϊ, προϊόντα τόσο με...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.