Το φρούτο που μας αδυνατίζει και μας κρατάει νέους
Της Νίκης Μπάκουλη Το καλοκαίρι είναι ενδεχομένως η μοναδική εποχή του χρόνου που δεν χρειάζεται να χαλάμε ιδιαίτερα megabytes στο τι θα φάμε. Και το χρωστούμε στα λαχανικά και τα φρούτα. Η ποικιλία είναι τέτοια που προσφέρει πολλές λύσεις και συνδυασμούς, με τα θρεπτικά στοιχεία να φροντίζουν για την υγεία μας. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση παράγονται 8.6 εκατομμύρια φρούτα κάθε χρόνο, με την μέση κατανάλωση των Ευρωπαίκων να είναι στα 350 γραμμάρια κάθε ημέρα. Οι Ισπανία και Ιταλία κυριαρχούν σε παραγωγή και κατανάλωση, ενώ πολύ κοντά είμαστε κι εμείς. Kάθε χρόνο καταναλώνουμε 2.7 εκατομμύρια μετρικούς τόνους. Και ποιο φρούτο έχει την τιμητική του; Αυτό που ενυδατώνει, μειώνει τον κίνδυνο ορισμένων καρκίνων, των καρδιακών παθήσεων και των οφθαλμολογικών διαταραχών που σχετίζονται με την ηλικία, κάνει αντιγήρανση και προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία. Επίσης, βελτιώνει την πέψη και υποστηρίζει τις... τακτικές κενώσεις. Είναι το καρπούζι...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Το καλοκαίρι είναι ενδεχομένως η μοναδική εποχή του χρόνου που δεν χρειάζεται να χαλάμε ιδιαίτερα megabytes στο τι θα φάμε. Και το χρωστούμε στα λαχανικά και τα φρούτα. Η ποικιλία είναι τέτοια που προσφέρει πολλές λύσεις και συνδυασμούς, με τα θρεπτικά στοιχεία να φροντίζουν για την υγεία μας. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση παράγονται 8.6 εκατομμύρια φρούτα κάθε χρόνο, με την...
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.