πριν από  2 ημέρες 19 ώρες

Voria.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Το γιαούρτι, ένα ξεχωριστό γαλακτοκομικό προϊόν με παράδοση αιώνων, πέτυχε κάτι που λίγα τρόφιμα που έχουμε στο ψυγείο μας μπορούν να κάνουν. Να είναι ταυτόχρονα επιστήμη και τέχνη. Στη Δορκάδα, ένα ορεινό χωριουδάκι 35 χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, η παρασκευή γιαουρτιού έχει συνδεθεί με το όνομα του οικισμού. Άτυπα, θα μπορούσε να διεκδικήσει με τον τίτλο γιαουρτοχώρι. Πώς θα μπορούσε διαφορετικά άλλωστε, όταν το brand "Γιαούρτι Δορκάδος", συνεχίζει να είναι δυνατό για τους Θεσσαλονικείς.Image Οι παλιοί θεωρούσαν ιεροσυλία να μην κάνουν στάση στην επιστροφή από την παλιά εθνική Σερρών - Θεσσαλονίκης ώστε να προμηθευθούν το παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι "με πέτσα" όπως έλεγαν σε πήλινο δοχείο. Τα χρόνια πέρασαν, η Εγνατία Οδός έκοψε και τη στάση για αγορά γιαουρτιού, ωστόσο η φήμη και η γεύση του γιαουρτιού της Δορκάδας παραμένει. Ζωντανή απόδειξη ο Νέστορας Κώτελης, ένας αεικίνητος τυροκόμος από τη Δορκάδα, που σε καμία περίοδο...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: business
    Palo presentation