Το παγούρι σας μπορεί να κρύβει επικίνδυνα βακτήρια - Τι πρέπει να κάνετε
Μια νέα μελέτη από ομάδα επιστημόνων, με επικεφαλής τον καθηγητή Carl Behnke από το Πανεπιστήμιο Purdue, φέρνει στο φως ένα συχνά παραγνωρισμένο αλλά υπαρκτό πρόβλημα υγιεινής: τα επαναχρησιμοποιούμενα παγούρια μπορεί να αποτελούν εστίες επιβλαβών βακτηρίων, μεταξύ των οποίων και βακτήρια κοπράνων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, πάνω από το 20% των παγουριών που εξετάστηκαν περιείχαν κολοβακτηρίδια (Escherichia coli) - ένδειξη μόλυνσης από περιττώματα. Ο Behnke, ειδικός στον τομέα της υγιεινής στον επισιτισμό, παραδέχεται ότι η προσωπική του αμέλεια στο καθαρισμό του παγουριού του στάθηκε αφορμή για τη διερεύνηση του φαινομένου. "Αν εγώ, που διδάσκω ασφάλεια τροφίμων, δεν το καθαρίζω σωστά, τότε τι γίνεται με τον υπόλοιπο κόσμο;", σχολίασε χαρακτηριστικά. Η έρευνα ανέλυσε τόσο τον τύπο των παγουριών και τη χρήση τους όσο και τις συνήθειες καθαρισμού των χρηστών. Όπως προέκυψε, η καθημερινή χρήση σε συνδυασμό με υγρασία...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.