πριν από  1 ημέρα 1 ώρα

Oneman.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Η cacio e pepe, μια από τις πιο γνωστές τυρένιες μακαρονάδες, μοιάζει απλή (μακαρόνια, τυρί, πιπέρι), αλλά στην πράξη, είναι μια από τις πιο ύπουλες ιταλικές συνταγές. Αν έχεις δει κι εσύ το τυρί να "κόβει" και να μαζεύεται σε μικρά σβολάκια αντί να λιώνει βελούδινα, δεν είσαι μόνος. Όπως εξηγεί στον Guardian η Rachel Roddy, η Ιταλίδα ανταποκρίτρια του Feast, "είναι κάτι εξαιρετικά κοινό και εξαιρετικά εκνευριστικό". Και συχνά, λέει, φταίνε εκείνοι που γράφουν τις συνταγές: "Παραδοσιακά, η cacio e pepe δεν ήταν αυτή η κρεμώδης, γυαλιστερή σάλτσα που φτιάχνουμε σήμερα. Ήταν απλά ζυμαρικά με τυρί από πάνω". Το πρόβλημα όμως, φαίνεται πως ξεκινάει από τη θερμοκρασία. Η Roddy σημειώνει ότι "πλέον όλοι ξέρουν να χρησιμοποιούν νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών, αλλά αυτό σημαίνει ότι όλα είναι πιο καυτά". Και όταν το τυρί ζεσταίνεται υπερβολικά, διαχωρίζεται: το λίπος και το υγρά του φεύγουν, και μένεις με άσχημα κομματάκια τυριού αντί για...

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: career
      Palo presentation