Πώς να μην σου "κόβει" ποτέ το τυρί στη σάλτσα για τα ζυμαρικά
Η cacio e pepe, μια από τις πιο γνωστές τυρένιες μακαρονάδες, μοιάζει απλή (μακαρόνια, τυρί, πιπέρι), αλλά στην πράξη, είναι μια από τις πιο ύπουλες ιταλικές συνταγές. Αν έχεις δει κι εσύ το τυρί να "κόβει" και να μαζεύεται σε μικρά σβολάκια αντί να λιώνει βελούδινα, δεν είσαι μόνος. Όπως εξηγεί στον Guardian η Rachel Roddy, η Ιταλίδα ανταποκρίτρια του Feast, "είναι κάτι εξαιρετικά κοινό και εξαιρετικά εκνευριστικό". Και συχνά, λέει, φταίνε εκείνοι που γράφουν τις συνταγές: "Παραδοσιακά, η cacio e pepe δεν ήταν αυτή η κρεμώδης, γυαλιστερή σάλτσα που φτιάχνουμε σήμερα. Ήταν απλά ζυμαρικά με τυρί από πάνω". Το πρόβλημα όμως, φαίνεται πως ξεκινάει από τη θερμοκρασία. Η Roddy σημειώνει ότι "πλέον όλοι ξέρουν να χρησιμοποιούν νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών, αλλά αυτό σημαίνει ότι όλα είναι πιο καυτά". Και όταν το τυρί ζεσταίνεται υπερβολικά, διαχωρίζεται: το λίπος και το υγρά του φεύγουν, και μένεις με άσχημα κομματάκια τυριού αντί για...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Άνδρας
- career(4)
- fitness(3)
- Fitness(0)
- fun(0)
- Gadgets(6)
- Διασκέδαση(5)
- Καριέρα(0)
- Σεξ(1)
- Σέξι κορίτσια(7)
- Στυλ(2)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.