Το δίλημμα της Αρετής και της Κακίας (του Νίκου Κουτσιανά)
Η κλιματική κρίση που εξελίσσεται αναδιαμορφώνει όχι μόνο τον καιρό μας, αλλά και το τι τρώμε και πόσο κοστίζει. Η κλιματική αλλαγή ήδη ωθεί προς τα πάνω τις τιμές των τροφίμων και απειλεί την παγκόσμια επισιτιστική σταθερότητα. Έχει εκτιμηθεί ότι το ένα τρίτο της αύξησης του κόστους των τροφίμων προέρχεται άμεσα από τις επιπτώσεις του κλίματος: ξηρασίες, καύσωνες, διαταραχές στις αλυσίδες εφοδιασμού, απώλειες σοδειών, εξάπλωση παρασίτων. Έχουμε σήμερα μια ευκαιρία να στραφούμε νωρίτερα σε διατροφές πλουσιότερες σε φυτικά προϊόντα και να μειώσουμε την κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων. Έτσι, το διατροφικό σύστημα θα γίνει πιο ανθεκτικό, θα απελευθερώσει γη, θα μειώσει τις περιβαλλοντικές βλάβες και θα περιορίσει το οικονομικό χάος. Στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος Τραμπ απέρριψε την κλιματική αλλαγή, χαρακτηρίζοντάς την "υπερβολική" και απορρίπτοντας την επιστημονική συναίνεση. Η στάση του έρχεται σε...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(19)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(38)
- Θεσσαλία(235)
- Θεσσαλονίκη(36)
- Θράκη(1)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(88)
- Μακεδoνία(15)
- Πελοπόννησος(65)
- Στερεά Ελλάδα(74)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.