Είναι ασφαλές να τρώτε το μαγειρεμένο ρύζι που περίσσεψε; Τι λένε οι διατροφολόγοι
Το ρύζι, λευκό ή καστανό, συνοδεύει πολλά από τα εβδομαδιαία γεύματά μας. Μαγειρεύεται άλλωστε γρήγορα και είναι ιδιαίτερα χορταστικό, γι΄αυτό σπάνια λείπει από τα ντουλάπια της κουζίνας. Τι γίνεται όμως με το ρύζι που περίσσεψε; Μπορεί να καταναλωθεί άφοβα την επόμενη μέρα; Tips για μαμάδες: Πέντε χρήσεις του ρυζιού ιδιαίτερα πρακτικές Πότε είναι ασφαλές να τρώμε το leftover ρύζι Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Jen Messer, το ρύζι μπορεί να καταναλωθεί με ασφάλεια εφόσον έχει αποθηκευτεί σωστά, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά το μαγείρεμα. Οι ειδικοί χρησιμοποιούν το ακρωνύμιο FATTOM (Food, Acidity, Temperature, Time, Oxygen, Moisture) για να περιγράψουν τους παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη μικροβίων. Κάθε λέξη αναφέρεται σε διάφορες πτυχές των υπολειμμάτων φαγητού που πρέπει να προσέξει κανείς, όπως ο τύπος του φαγητού που ξαναζεσταίνεται, η οξύτητα κάθε τροφής, η θερμοκρασία στην οποία πρέπει να προετοιμαστεί και να...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.