Μήπως κόβεις λάθος το κρεμμύδι; Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν τον σωστό τρόπο χωρίς να κλαις
Από τις ιταλικές σάλτσες ζυμαρικών μέχρι τα ινδικά κάρι, τα πιάτα από όλο τον κόσμο έχουν ένα κοινό βασικό συστατικό, το ταπεινό κρεμμύδι. Αν και είναι αναμφισβήτητα νόστιμα, τα κρεμμύδια μας ταλαιπωρούν όταν τα κόβουμε. Τips για μαμάδες: Πώς θα καθαρίσετε κρεμμύδια χωρίς να δακρύσετε; Όχι πια... Επιστήμονες αποκάλυψαν πώς να κόβουμε κρεμμύδια χωρίς να δακρύζουμε - και η μέθοδός τους είναι εκπληκτικά απλή. Σύμφωνα με ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Cornell, το μυστικό για να κόβουμε κρεμμύδια - χωρίς δάκρυα- είναι το εξής: ένα κοφτερό μαχαίρι και αργό κόψιμο. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται η απελευθέρωση της χημικής ουσίας που προκαλεί δάκρυα, γνωστής ως προπενθιαλ-S-οξείδιο. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι χοντρές λεπίδες πιέζουν τα στρώματα του κρεμμυδιού πριν τα κόψουν, προκαλώντας συσσώρευση πίεσης που οδηγεί σε έκρηξη ερεθιστικών σωματιδίων. Αντίθετα, ένα κοφτερό και λεπτό μαχαίρι κόβει πιο αποτελεσματικά, με λιγότερα και πιο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.