Μπορεί να καταψυχθεί το τυρί;
Η κατάψυξη είναι μια αρχαία μέθοδος συντήρησης τροφίμων που χρησιμοποιείται για πάνω από 3.000 χρόνια. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να αυξηθεί η διάρκεια ζωής των τροφίμων, να μειωθεί η σπατάλη και να εξοικονομηθούν χρήματα. Το τυρί παραμένει φρέσκο όταν αποθηκεύεται με ένα πράγμα - Δεν θα μουχλιάσει ή θα μπαγιατέψειΠώς η κατάψυξη και η απόψυξη επηρεάζει το τυρί Είναι το τυρί από τα τρόφιμα που μπορούν να καταψυχθούν; Προφανώς κι είναι καλύτερο όταν καταναλώνεται φρέσκο για να μεγιστοποιηθεί η γεύση και η υφή του, αλλά μερικές φορές δεν είναι εφικτό να καταναλωθεί μεγάλη ποσότητα πριν την ημερομηνία λήξης. Τα τυριά με υψηλότερη περιεκτικότητα σε νερό παγώνουν σε υψηλότερες θερμοκρασίες από εκείνα με λιγότερο νερό. Για παράδειγμα, το κότατζ παγώνει στους -1,2℃, ενώ το τσένταρ στους -12,9℃. Αν και η κατάψυξη δεν καταστρέφει τα θρεπτικά συστατικά του τυριού, επηρεάζει την υφή και την ποιότητά του. Όταν το τυρί καταψύχεται...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.