Μπορείς να τρως τόνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; - Τι πρέπει να γνωρίζεις
Η εγκυμοσύνη φέρνει μαζί της πολλές ερωτήσεις για τη διατροφή . Ένα από τα πιο συχνά ερωτήματα είναι αν μπορείς να τρως τόνο, είτε φρέσκο, είτε κονσέρβα, είτε σούσι. Η απάντηση είναι... ναι, αλλά με προσοχή! Ο κύριος λόγος ανησυχίας είναι ο υδράργυρος που περιέχει ο τόνος, ο οποίος μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του μωρού σου αν καταναλωθεί σε μεγάλη ποσότητα. Κονσέρβα ή φρέσκος; Η κατανάλωση κονσερβοποιημένου τόνου κατά την εγκυμοσύνη θεωρείται ασφαλής, αρκεί να επιλέγεις τις ποικιλίες με χαμηλό υδράργυρο. Ο light τόνος κονσέρβας είναι η καλύτερη επιλογή, ενώ ο λευκός τόνος έχει υψηλότερα επίπεδα υδραργύρου και πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο. Το φρέσκο ή ωμό ψάρι, όπως το σούσι , συνήθως έχει υψηλότερα επίπεδα υδραργύρου και ενέχει κίνδυνο λιστέριας, επομένως είναι καλύτερο να αποφεύγεται. Φαγητό απ' έξω στην εγκυμοσύνη; 10 υγιεινά tips για να φας χωρίς ενοχέςΠόσο τόνο μπορείς να τρως; Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολλέγιο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.