πριν από  3 ώρες 13 λεπτά

Pronews.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Newsroom | email: [email protected] Αν και τα προϊόντα "χωρίς γλουτένη" συνδέονται συχνά με υγιεινή διατροφή και καλύτερη φυσική κατάσταση, μια νέα μελέτη φέρνει δυσάρεστες αποκαλύψεις. Αναλύοντας 39 προϊόντα χωρίς γλουτένη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αυτά συχνά περιέχουν υψηλότερες ποσότητες ζάχαρης, θερμίδων και λιγότερη πρωτείνη από τα αντίστοιχα προϊόντα με γλουτένη. Η έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Plant Foods for Human Nutrition, αμφισβητεί την πεποίθηση ότι τα προϊόντα χωρίς γλουτένη είναι ιδανικά για τον έλεγχο του βάρους. Η μελέτη έδειξε ότι το 81% των ατόμων που ακολούθησαν διατροφή χωρίς γλουτένη παρουσίασαν αύξηση βάρους. Εκτός από τη θερμιδική αύξηση, αυτά τα προϊόντα συχνά στερούνται σημαντικών θρεπτικών συστατικών, όπως φυτικές ίνες και πρωτείνες, ενώ η παραγωγή τους μπορεί να περιλαμβάνει τη χρήση συμπληρωμάτων για να καλυφθούν οι ελλείψεις. Ο Sachin Rustgi, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κινηματογράφος
    Palo presentation