Προϊόντα χωρίς γλουτένη: Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι αυξάνει το βάρος
Newsroom | email: [email protected] Αν και τα προϊόντα "χωρίς γλουτένη" συνδέονται συχνά με υγιεινή διατροφή και καλύτερη φυσική κατάσταση, μια νέα μελέτη φέρνει δυσάρεστες αποκαλύψεις. Αναλύοντας 39 προϊόντα χωρίς γλουτένη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αυτά συχνά περιέχουν υψηλότερες ποσότητες ζάχαρης, θερμίδων και λιγότερη πρωτείνη από τα αντίστοιχα προϊόντα με γλουτένη. Η έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Plant Foods for Human Nutrition, αμφισβητεί την πεποίθηση ότι τα προϊόντα χωρίς γλουτένη είναι ιδανικά για τον έλεγχο του βάρους. Η μελέτη έδειξε ότι το 81% των ατόμων που ακολούθησαν διατροφή χωρίς γλουτένη παρουσίασαν αύξηση βάρους. Εκτός από τη θερμιδική αύξηση, αυτά τα προϊόντα συχνά στερούνται σημαντικών θρεπτικών συστατικών, όπως φυτικές ίνες και πρωτείνες, ενώ η παραγωγή τους μπορεί να περιλαμβάνει τη χρήση συμπληρωμάτων για να καλυφθούν οι ελλείψεις. Ο Sachin Rustgi, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(609)
- politismos(28)
- Βιβλία(51)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(45)
- Κινηματογράφος(76)
- Μουσική(40)
- Παράξενα(35)
- Τέχνη(16)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.