Συνδέονται οι ημικρανίες με τη διατροφή; - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε
Newsroom | email: [email protected] Αρκετοί είναι οι άνθρωποι που συχνά αισθάνονται τα πρώτα σημάδια ενός πονοκεφάλου μετά την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών. Σε αυτές περιλαμβάνονται τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη ή επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως κέικ με σοκολάτα ή μακαρόνια. Σε αντίθεση με τους πιο συνηθισμένους πονοκεφάλους, που οφείλονται σε ένταση και τους οποίους οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν κατά καιρούς, οι ημικρανίες -οι οποίες επηρεάζουν τριπλάσιο ποσοστό γυναικών απ' ότι ανδρών- είναι πολύ πιο εξουθενωτικές, σύμφωνα με την Δρα Ράσμι Χάλκερ Σινγχ, αναπληρώτρια καθηγήτρια Νευρολογίας και ειδική στην αντιμετώπιση πονοκεφάλων στην κλινική Mayo στο Scottsdale της Αριζόνα. Σε ανασκόπηση μελετών που δημοσιεύθηκε το 2018, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι σχεδόν το 30% των ασθενών ανέφεραν ότι οι πονοκέφαλοί τους οφείλονταν σε ορισμένα τρόφιμα ή διατροφικές συνήθειες. Όμως, πρόσφατη έρευνα του καθηγητή...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(612)
- politismos(36)
- Βιβλία(59)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(51)
- Κινηματογράφος(80)
- Μουσική(38)
- Παράξενα(48)
- Τέχνη(30)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.