Το γνωρίζατε; - Το λάθος με το καρπούζι που μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση
Newsroom | email: [email protected] Γνωρίζατε πώς κινδυνεύετε με τροφική δηλητηρίασε εάν κόβετε το καρπούζι αμέσως μόλις το αγοράζετε; Αν όμως πλύνετε καλά την εξωτερική του επιφάνεια, μπορεί να γλιτώσετε από δυσάρεστα συμπτώματα. Γιατί πρέπει να πλένετε το καρπούζι Όταν κόβετε ένα καρπούζι, το μαχαίρι μπορεί να μεταφέρει βακτήρια από την επιφάνεια της φλούδας στο εσωτερικό του φρούτου. Αν στη φλούδα του καρπουζιού υπάρχουν βακτήρια, όπως σαλμονέλα ή E. coli, το μαχαίρι μπορεί να τα μεταφέρει στο εσωτερικό του. Όταν συμβαίνει αυτό, τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται, ειδικά εάν το κομμένο φρούτο μείνει εκτός ψυγείου για πολλή ώρα και δεν αποθηκευτεί σωστά. Το καρπούζι μπορεί να μολυνθεί από βακτήρια σε διάφορα σημεία κατά τη μεταφορά του από το χωράφι μέχρι τον πάγκο της κουζίνας. Επειδή μεγαλώνει στο έδαφος, μπορεί να έρθει σε επαφή με χώμα, νερά απορροής ή ακόμα και περιττώματα ζώων. Τα βακτήρια παραμένουν κατά τη συγκομιδή, τη μεταφορά...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Εάν κόβετε το καρπούζι αμέσως μόλις το αγοράζετε, ενδέχεται να εκθέτετε τον εαυτό σας σε μεγαλύτερο κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης. Αν όμως πλύνετε καλά την εξωτερική του επιφάνεια, μπορεί να γλιτώσετε από δυσάρεστα συμπτώματα.Γιατί πρέπει να πλένετε το καρπούζι Όταν κόβετε ένα καρπούζι, το μαχαίρι μπορεί να μεταφέρει βακτήρια από την επιφάνεια της φλούδας στο...
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(649)
- politismos(39)
- Βιβλία(49)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(63)
- Κινηματογράφος(110)
- Μουσική(54)
- Παράξενα(49)
- Τέχνη(18)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.