πριν από  1 ημέρα 0 ώρα

Haniotika-nea.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Πριν από 25 χρόνια η λέξη τυποποίηση, ειδικά σε ό,τι αφορά το ελαιόλαδο, ήταν η πιο... "viral" (αν και δεν υπήρχε ο όρος) ανάµεσα στο πολιτικό δυναµικό της χώρας. ∆εν υπήρχε υπουργός, βουλευτής, γενικός γραµµατέας της Περιφέρειας τότε, γ.γ. υπουργείων, άνθρωπος της αγοράς που να µην τόνιζε την ανάγκη όλο το λάδι που παράγεται στην Κρήτη να τυποποιείται καθώς εκείνη την εποχή ένα ποσοστό 85-90% πωλούνταν χύµα. Πέρασε ¼ του αιώνα και το 10-15% του τυποποιηµένου ελαιόλαδου έχει γίνει 25-30% σήµερα, κάτι που σηµαίνει και πάλι ότι η συντριπτική πλειοψηφία του προϊόντος συνεχίζεται να πουλιέται χύµα, σε χαµηλή τιµή για τον παραγωγό ειδικά, ενώ όλη την υπεραξία τη λαµβάνει ο τυποποιητής που στη συγκεκριµένη περίπτωση πρόκειται για τις βιοµηχανίες της Ιταλίας που είναι και οι εισαγωγείς του δικού µας ελαιόλαδου! Το τραγικό δεν είναι µόνο ότι 25 χρόνια µετά, η πρόοδος µας σε αυτόν τον τοµέα είναι ελάχιστη, αλλά το ότι δεν διαφαίνεται καµία...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κρήτη
    Palo presentation