25 χρόνια τώρα το λάδι... στον τενεκέ!
Πριν από 25 χρόνια η λέξη τυποποίηση, ειδικά σε ό,τι αφορά το ελαιόλαδο, ήταν η πιο... "viral" (αν και δεν υπήρχε ο όρος) ανάµεσα στο πολιτικό δυναµικό της χώρας. ∆εν υπήρχε υπουργός, βουλευτής, γενικός γραµµατέας της Περιφέρειας τότε, γ.γ. υπουργείων, άνθρωπος της αγοράς που να µην τόνιζε την ανάγκη όλο το λάδι που παράγεται στην Κρήτη να τυποποιείται καθώς εκείνη την εποχή ένα ποσοστό 85-90% πωλούνταν χύµα. Πέρασε ¼ του αιώνα και το 10-15% του τυποποιηµένου ελαιόλαδου έχει γίνει 25-30% σήµερα, κάτι που σηµαίνει και πάλι ότι η συντριπτική πλειοψηφία του προϊόντος συνεχίζεται να πουλιέται χύµα, σε χαµηλή τιµή για τον παραγωγό ειδικά, ενώ όλη την υπεραξία τη λαµβάνει ο τυποποιητής που στη συγκεκριµένη περίπτωση πρόκειται για τις βιοµηχανίες της Ιταλίας που είναι και οι εισαγωγείς του δικού µας ελαιόλαδου! Το τραγικό δεν είναι µόνο ότι 25 χρόνια µετά, η πρόοδος µας σε αυτόν τον τοµέα είναι ελάχιστη, αλλά το ότι δεν διαφαίνεται καµία...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(27)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(30)
- Θεσσαλία(246)
- Θεσσαλονίκη(45)
- Θράκη(0)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(172)
- Μακεδoνία(45)
- Πελοπόννησος(89)
- Στερεά Ελλάδα(113)




Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.