ΔΕΔΙΣΑ: Τρόποι μείωσης δημιουργίας αποβλήτων τροφίμων
Εμφαση και στην ελαχιστοποίηση της παραγωγής αποβλήτων, μέσω δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, στο πλαίσιο του ετήσιου Ολοκληρωμένου Σχεδίου Πρόληψης - Μείωσης Παραγωγής Αποβλήτων για το 2025, δίνει η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων [ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ)], πέραν της ορθής και εναλλακτικής διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων που επιδιώκει, με στόχο όπως επισημαίνει την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών στην υιοθέτηση νέας καταναλωτικής συμπεριφοράς, αναφορικά με τρόπους μείωσης δημιουργίας αποβλήτων τροφίμων. Αναλυτικά, η σχετική ενημερωτική καμπάνια - ανακοίνωση αναφέρει: "Καθημερινά, πολύ μεγάλες ποσότητες φαγητού και τροφίμων καταλήγουν στα σκουπίδια, ενώ θα μπορούσαν να έχουν εξοικονομηθεί αν γινόταν πιο σωστή διαχείριση στα νοικοκυριά. Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ετήσια σπατάλη τροφίμων ξεπερνά τους 59 εκατομμύρια τόνους, δηλαδή περίπου 131 κιλά ανά άτομο, με το...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(12)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(13)
- Θεσσαλία(184)
- Θεσσαλονίκη(38)
- Θράκη(0)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(79)
- Μακεδoνία(18)
- Πελοπόννησος(106)
- Στερεά Ελλάδα(77)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.