Ελαιόλαδο: Πώς θα κατακτήσει τις διεθνείς αγορές - Η "οδύσσεια" του χύμα
Ανάγκη εθνικής στρατηγικής για το ελαιόλαδο - Τι προτείνει η συνάντηση των φορέων του κλάδου για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας Με όπλο την ποιότητα, ο πρεσβευτής της αγροτικής οικονομίας και του πρωτογενούς τομέα, το ελληνικό ελαιόλαδο, αναζητά τρόπους να ξεπεράσει, μέσα από συλλογικές συντονισμένες δράσεις τα εμπόδια, αυξάνοντας το αποτύπωμα του στις διεθνείς αγορές. Παρά τις προκλήσεις, το ελληνικό ελαιόλαδο, ένα brand διεθνώς αναγνωρίσιμο, είναι κάτι παραπάνω από ποιοτικό, καθώς το 75% της ετήσιας παραγωγής ανήκει στην κατηγορία του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, με υψηλού επιπέδου οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Μάλιστα, η ετήσια παραγωγή των σχεδόν 250.000 τόνων κατατάσσει τη χώρα μας δεύτερη σε ευρωπαϊκό επίπεδο μετά την Ισπανία και τέταρτη στην παγκόσμια λίστα. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία πάνω από το 15% του συνόλου των αγροτικών προϊόντων της Ελλάδας εξάγεται, με το...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(9)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(13)
- Θεσσαλία(103)
- Θεσσαλονίκη(3)
- Θράκη(1)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(50)
- Μακεδoνία(22)
- Πελοπόννησος(35)
- Στερεά Ελλάδα(18)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.