πριν από  10 ώρες 28 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Νικολέτα Μακρυωνίτου 22.05.2025 • 18:16 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Μια σαλάτα θα ήταν γυμνή χωρίς βινεγκρέτ, και μια βινεγκρέτ θα ήταν μισή χωρίς ξίδι. Το καλοδουλεμένο λαδόξιδο, γαλακτώδες σε υφή, αποτελείται συνήθως από τρεις δόσεις ελαιολάδου και μία δόση ξιδιού. Ο τύπος του ξιδιού που θα επιλέξουμε εξαρτάται φυσικά από το γούστο, καθώς και από τα συστατικά της σαλάτας, και σε έναν βαθμό θα καθορίσει τη γεύση της, δίνοντας νεύρο και σπιρτάδα. Συστατικό με ρωμαλέο χαρακτήρα, αποτυπώνει τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του σε κάθε μπουκιά, γι' αυτό το χρησιμοποιούμε σε μικρές ποσότητες και είναι σημαντικό να το επιλέγουμε με προσοχή και να δίνουμε σημασία στην ποιότητά του. Το ξίδι ή όξος παράγεται από την οξική ζύμωση συνήθως κρασιού, κάποιες φορές από μηλίτη (μηλόξιδο) ή από αραιωμένο καθαρό οινόπνευμα ή και πιο σπάνια από μπίρα ή άλλα αλκοολούχα υγρά, τα οποία προφανώς ως πρώτη ύλη καθορίζουν και τον γευστικό χαρακτήρα του. Η παραγωγή...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation