14 κορυφαία ξίδια για την κουζίνα μας
Νικολέτα Μακρυωνίτου 22.05.2025 • 18:16 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Μια σαλάτα θα ήταν γυμνή χωρίς βινεγκρέτ, και μια βινεγκρέτ θα ήταν μισή χωρίς ξίδι. Το καλοδουλεμένο λαδόξιδο, γαλακτώδες σε υφή, αποτελείται συνήθως από τρεις δόσεις ελαιολάδου και μία δόση ξιδιού. Ο τύπος του ξιδιού που θα επιλέξουμε εξαρτάται φυσικά από το γούστο, καθώς και από τα συστατικά της σαλάτας, και σε έναν βαθμό θα καθορίσει τη γεύση της, δίνοντας νεύρο και σπιρτάδα. Συστατικό με ρωμαλέο χαρακτήρα, αποτυπώνει τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του σε κάθε μπουκιά, γι' αυτό το χρησιμοποιούμε σε μικρές ποσότητες και είναι σημαντικό να το επιλέγουμε με προσοχή και να δίνουμε σημασία στην ποιότητά του. Το ξίδι ή όξος παράγεται από την οξική ζύμωση συνήθως κρασιού, κάποιες φορές από μηλίτη (μηλόξιδο) ή από αραιωμένο καθαρό οινόπνευμα ή και πιο σπάνια από μπίρα ή άλλα αλκοολούχα υγρά, τα οποία προφανώς ως πρώτη ύλη καθορίζουν και τον γευστικό χαρακτήρα του. Η παραγωγή...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(701)
- politismos(47)
- Βιβλία(58)
- Βιντεοπαιχνίδια(2)
- Θέατρο & Χορός(67)
- Κινηματογράφος(89)
- Μουσική(67)
- Παράξενα(57)
- Τέχνη(31)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.