πριν από  5 ώρες 26 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Από τα προσφυγικά της Νίκαιας μέχρι τις ανηφοριές της Καστέλλας και τα τραπεζάκια με θέα τη θάλασσα στην Πειραϊκή, βρίσκουμε ψαροταβέρνες με μικρές κουζίνες, φρέσκα ψαράκια κατευθείαν από τα καίκια ψημένα στα κάρβουνα κι ελαφροτηγανισμένα θαλασσινά. Το Μοσχάτο, οι Τζιτζιφιές, τα Καμίνια, έχουν τα δικά τους ψαροστέκια. Κάποια μαγαζιά μετράνε πολλές δεκαετίες, συνεχίζοντας οικογενειακές παραδόσεις, άλλα έχουν πιο πρόσφατη ιστορία, άλλα σερβίρουν κλασικούς ψαρομεζέδες κι άλλα βάζουν στο παιχνίδι και μερικές πιο παιχνιδιάρικες σπεσιαλιτέ, όλα όμως έχουν φαγητό φτιαγμένο με φροντίδα και μεράκι, σπαρταριστό, που μυρίζει θάλασσα. Για αυτό και στα τραπέζια τους βλέπεις κόσμο από όλη την Αθήνα. Ζαρκαδούλας: για καβούρια στα στενά της ΝίκαιαςΦωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος Το σκηνικό θυμίζει παλιό ελληνικό κινηματογράφο ενώ η σπεσιαλιτέ του συνοικιακού μαγαζιού δηλώνεται ήδη από το όνομα "ο...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation