Αφράτη καρυδόπιτα με σοκολάτα - Ο,τι καλύτερο για καλοκαιρινό επιδόρπιο
Μία συνταγή για τέλεια, πολύ δροσερή καρυδόπιτα με σοκολάτα, μας προτείνει ο γνωστός σεφ Πέτρος Συρίγος. Αυτό το τέλειο γλυκό θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά! Η συνταγή για την αφράτη καρυδόπιτα με σοκολάτα Υλικά 500 γρ χοντροκομμένα καρύδια 250 γρ. βούτυρο φρέσκο 200 γρ. ζάχαρη 8 αυγά 200 γρ. φρυγανιά 4 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη ξύσμα από 1 πορτοκάλι 75 ml κονιάκ μοσχοκάρυδο (προαιρετικά) Για το σιρόπι 500 ml νερό 500 γρ ζάχαρη 70 ml κονιάκ 1 βανίλια 1 κ.τ.σ χυμό πορτοκάλι 1 φλούδα πορτοκαλιού Για το γλάσο σοκολάτας 250 γρ. βούτυρο 200 γρ. ζάχαρη άχνη 200 γρ σοκολάτα σε δάκριά Εκτέλεση Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 35 εκ. περίπου και το πασπαλίζουμε με αλεύρι, τινάζουμε να φύγει το επιπλέον αλεύρι. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο για 4' περίπου μέχρι να γίνει ένα λευκό και αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα σταδιακά...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(609)
- politismos(28)
- Βιβλία(51)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(45)
- Κινηματογράφος(76)
- Μουσική(40)
- Παράξενα(35)
- Τέχνη(16)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.