πριν από  12 ώρες 0 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


"Ο μάγειρας μαγειρεύει με μια αγάπη προσωπική και ταυτόχρονα απρόσωπη για όλους τους αδελφούς, γνωστούς και αγνώστους εξίσου", μας είπε ο πατέρας Επιφάνιος στην Μονή Παντοκράτορος, που, σύμφωνα με την παράδοση, ίδρυσε ο Αλέξιος Α΄Κομνηνός. Μας μύησε στα μυστικά της αγιορείτικης μαγειρικής, μας εξήγησε τη χρήση του κρεμμυδόζουμου και του σκόρδου, του άφθονου ελαιολάδου που κάνει τα λαδερά γλυκοφάγωτα και του ρόλου που παίζει η φωτιά, μας μίλησε όμως, και κυρίως μας έδειξε, πόσο σημαντικό είναι για μια κουζίνα να έχει ως κινητήριο δύναμη την αγάπη για την τροφή, για τον συνάνθρωπο, για τη φύση. Μοιράστηκε μαζί μας πολλές ιδιαίτερες συνταγές, νηστίσιμες και μη: σεσκουλόριζο με σέσκουλα μαζεμένα από τους κήπους του μοναστηριού, αγιορείτικο ψάρι και σουπιές γιαχνί με άσπρο λάχανο, φρέσκο τόνο στιφάδο στον ταβά, με ξερά φρούτα, μια νηστίσιμη μακαρονοσαλάτα που μπορούμε να τη φτιάξουμε σε αμέτρητες παραλλαγές, σφουγγάτο σε δυο πολύ νόστιμες...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation