πριν από  1 ώρα 12 λεπτά

Gossip-tv.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Η μέρα ξεκινά με μπουγάτσα. Ο Άκης δοκιμάζει την πιο φημισμένη της Καβάλας και παίρνει ενέργεια για το υπόλοιπο της διαδρομής. Επόμενη στάση: το ιστορικό καρνάγιο της πόλης, όπου τον υποδέχεται ο Παναγιώτης- ένας από τους τελευταίους καραβομαραγκούς της Ελλάδας. Ανάμεσα σε ξύλινα σκαριά και φόντο το λιμάνι, ξεδιπλώνονται ιστορίες μιας άλλης εποχής. Λίγα βήματα πιο πέρα, στην ταβέρνα "Καρνάγιο", η Θωμαή σερβίρει σπιτικό φαγητό με γεύσεις που αντέχουν στον χρόνο: αχνιστός βάτος, ψητή ντομάτα με φέτα και μια αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε σαλόνι φίλου. Στο Κρυονέρι, ο Άκης επισκέπτεται το Κτήμα Παπαδοπούλου και μυείται στην ποντιακή κουζίνα: χαβίτς και τανωμένος σορβάς μαγειρεύονται με ντόπια υλικά και πολλή αγάπη. Η Σοφία και η μητέρα της του δείχνουν βήμα-βήμα πώς η γεύση συναντά την παράδοση. Επιστροφή στην πόλη για να δει την παρασκευή των ξακουστών κουραμπιέδων της Καβάλας, αλλά και για μια στάση στη Λεμονιά για ένα σάντουιτς-σήμα...

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation