Akis' Food Tour: Το πιο γευστικό food tour συνεχίζεται στην Καβάλα
Η μέρα ξεκινά με μπουγάτσα. Ο Άκης δοκιμάζει την πιο φημισμένη της Καβάλας και παίρνει ενέργεια για το υπόλοιπο της διαδρομής. Επόμενη στάση: το ιστορικό καρνάγιο της πόλης, όπου τον υποδέχεται ο Παναγιώτης- ένας από τους τελευταίους καραβομαραγκούς της Ελλάδας. Ανάμεσα σε ξύλινα σκαριά και φόντο το λιμάνι, ξεδιπλώνονται ιστορίες μιας άλλης εποχής. Λίγα βήματα πιο πέρα, στην ταβέρνα "Καρνάγιο", η Θωμαή σερβίρει σπιτικό φαγητό με γεύσεις που αντέχουν στον χρόνο: αχνιστός βάτος, ψητή ντομάτα με φέτα και μια αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε σαλόνι φίλου. Στο Κρυονέρι, ο Άκης επισκέπτεται το Κτήμα Παπαδοπούλου και μυείται στην ποντιακή κουζίνα: χαβίτς και τανωμένος σορβάς μαγειρεύονται με ντόπια υλικά και πολλή αγάπη. Η Σοφία και η μητέρα της του δείχνουν βήμα-βήμα πώς η γεύση συναντά την παράδοση. Επιστροφή στην πόλη για να δει την παρασκευή των ξακουστών κουραμπιέδων της Καβάλας, αλλά και για μια στάση στη Λεμονιά για ένα σάντουιτς-σήμα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(711)
- politismos(79)
- Βιβλία(24)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(50)
- Κινηματογράφος(56)
- Μουσική(60)
- Παράξενα(91)
- Τέχνη(120)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.