Αξίζουν μια θέση στο πιάτο σας: Τα τρόφιμα που έχουν περισσότερο σίδηρο από το κρέας
Newsroom | email: info@pronews.gr Υπάρχουν κάποια τρόφιμα τα οποία περιέχουν περισσότερο σίδηρο από μια τυπική μερίδα μοσχαρίσιας μπριζόλας. Σύμφωνα με ανάλυση της Verywell Health, τρεις μικρές μερίδες στρειδιών παρέχουν σχεδόν 7 mg σιδήρου, σχεδόν τριπλάσια ποσότητα από εκείνη μιας μοσχαρίσιας μπριζόλας (περίπου 2,5 mg). Αντίστοιχα, τα μύδια φτάνουν τα 5,7 mg ανά μερίδα, ενώ το συκώτι -ένα όργανο που παραδοσιακά θεωρείται θρεπτικό- προσφέρει έως και 6,5 mg σιδήρου ανά 100 γραμμάρια. Αυτά τα τρόφιμα αποτελούν πραγματικές "βόμβες" σιδήρου για όσους αναζητούν εναλλακτικές πηγές πέρα από το κόκκινο κρέας. Ο ρόλος της ποικιλίας στη διατροφή Η υψηλή πρόσληψη κόκκινου κρέατος συχνά συνοδεύεται από αυξημένα κορεσμένα λιπαρά. Εμπλουτίζοντας το διαιτολόγιο με οστρακοειδή, συκώτι ή ακόμη και φυτικές πηγές όπως τα λευκά φασόλια, τα οποία προσφέρουν περίπου 5 mg σιδήρου ανά φλιτζάνι, ο οργανισμός επωφελείται από περισσότερα θρεπτικά συστατικά...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(768)
- politismos(68)
- Βιβλία(45)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(45)
- Κινηματογράφος(48)
- Μουσική(49)
- Παράξενα(59)
- Τέχνη(98)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.