πριν από  3 ώρες 22 λεπτά

Pronews.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Newsroom | email: info@pronews.gr Υπάρχουν κάποια τρόφιμα τα οποία περιέχουν περισσότερο σίδηρο από μια τυπική μερίδα μοσχαρίσιας μπριζόλας. Σύμφωνα με ανάλυση της Verywell Health, τρεις μικρές μερίδες στρειδιών παρέχουν σχεδόν 7 mg σιδήρου, σχεδόν τριπλάσια ποσότητα από εκείνη μιας μοσχαρίσιας μπριζόλας (περίπου 2,5 mg). Αντίστοιχα, τα μύδια φτάνουν τα 5,7 mg ανά μερίδα, ενώ το συκώτι -ένα όργανο που παραδοσιακά θεωρείται θρεπτικό- προσφέρει έως και 6,5 mg σιδήρου ανά 100 γραμμάρια. Αυτά τα τρόφιμα αποτελούν πραγματικές "βόμβες" σιδήρου για όσους αναζητούν εναλλακτικές πηγές πέρα από το κόκκινο κρέας. Ο ρόλος της ποικιλίας στη διατροφή Η υψηλή πρόσληψη κόκκινου κρέατος συχνά συνοδεύεται από αυξημένα κορεσμένα λιπαρά. Εμπλουτίζοντας το διαιτολόγιο με οστρακοειδή, συκώτι ή ακόμη και φυτικές πηγές όπως τα λευκά φασόλια, τα οποία προσφέρουν περίπου 5 mg σιδήρου ανά φλιτζάνι, ο οργανισμός επωφελείται από περισσότερα θρεπτικά συστατικά...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation