Αμοργός: μαθήματα κακαβιάς από τους ψαράδες του νησιού
Βιβή Κωνσταντινίδου 20.06.2025 • 21:48 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Νωρίς το πρωί, ο Μιχάλης Βεκρής επιστρέφει με το καίκι του στο λιμάνι της Γιάλης. Έτσι λένε οι Αμοργιανοί την Αιγιάλη, το ψαρολίμανο με τα περισσότερα καίκια του νησιού. Ο Μιχάλης δένει το δικό του, γεμίζει μια κασέλα με αστακούς, σκορπίνες και λιοντόψαρα, ανηφορίζει τα σκαλιά του χωριού, κατά την ψαροταβέρνα, και δίνει μέρος της ψαριάς του. "Είναι πολύ λίγα, παλιότερα θα ήταν τουλάχιστον τα διπλάσια", λέει καθώς κατηφορίζουμε ξανά προς το λιμάνι και το καίκι του, τον "Τίμιο Σταυρό". Μας έχει υποσχεθεί κακαβιά για πρωινό και είναι να μη μας τάξεις τέτοιες λιχουδιές... Η γυναίκα του Μιχάλη, Μαρία Κωβαίου, που τον περίμενε ανυπόμονα στο λιμανάκι, βοηθά στην ετοιμασία και φέρνει τα λεμόνια και τα κρεμμύδια. Στα ανοιχτά, αν το επιτρέπει ο καιρός, ο Μιχάλης μπορεί να μείνει ακόμη και τρία βράδια και να ψαρεύει σε όλη την περιοχή ανάμεσα σε Νάξο, Δονούσα, Κίναρο, Ηρακλειά...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(721)
- politismos(66)
- Βιβλία(57)
- Βιντεοπαιχνίδια(1)
- Θέατρο & Χορός(68)
- Κινηματογράφος(88)
- Μουσική(79)
- Παράξενα(67)
- Τέχνη(35)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.