Ανάποδο κέικ στο τηγάνι, με καραμελωμένες κλημεντίνες
Μερίδες: 8 1 αυγό 70 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική 60 γρ. ηλιέλαιο 100 ml φρέσκο γάλα, πλήρες 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι (20 γρ.) μπέικιν πάουντερ 1 καψάκι βανιλίνη 6 κλημεντίνες, καθαρισμένες και κομμένες εγκάρσια στη μέση (αφαιρούμε τις πολλές μεμβράνες εξωτερικά και από το κέντρο τους, καθώς και τα λιγοστά κουκούτσια, αν υπάρχουν) 20 γρ. βούτυρο αγελάδας ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμαΔιαδικασίαΓια το ανάποδο κέικ στο τηγάνι, με καραμελωμένες κλημεντίνες, ε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός το αυγό, 50 γρ. από τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο και το γάλα μέχρι να αναμειχθούν καλά σε ένα λείο μείγμα.Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανιλίνη και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν και να σχηματιστεί ένας πυκνός και ομοιογενής χυλός.Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 20 εκ. ζεσταίνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη (20 γρ.) και το βούτυρο, χωρίς να τα ανακατέψουμε. Απλώς ανασηκώνουμε μερικές φορές το τηγάνι...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(582)
- politismos(47)
- Βιβλία(14)
- Βιντεοπαιχνίδια(3)
- Θέατρο & Χορός(26)
- Κινηματογράφος(26)
- Μουσική(37)
- Παράξενα(61)
- Τέχνη(80)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.