Αρμένικη τάρτα μελιού (μεγρί τορτ)
Η οικογένεια του Μιράν Κουτουνλιάν είναι παστουρματζήδες πάππου προς πάππου - ασκούν την τέχνη στην Ελλάδα τουλάχιστον εδώ και τρεις γενιές. Είχαμε την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε καλύτερα σε ένα αρμένικο τραπέζι στο σπίτι τους που κράτησε για ώρες, με πολύ φαγητό και πολλές ιστορίες από χαμένες πατρίδες. Εκεί δοκιμάσαμε ανάμεσα σε άλλα το μεγρί τορτ, ένα γλυκό που στην οικογένεια Κουρουνλιάν το έμαθαν κάπως πιο πρόσφατα από τους Αρμένιους που ήρθαν από την Αρμενία τα τελευταία 30 χρόνια, σε συνέχεια των γεγονότων που ακολούθησαν τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης και την ανεξαρτητοποίηση του κράτους. Ενδεχομένως, λοιπόν, αυτό το μεγρί τορτ να έχει ρωσική προέλευση, καθώς ένα πολύ παρόμοιο γλυκό είναι το μεντοβίκ, που το φτιάχνουν σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. Οι Κουρουνλιάν το σερβίρουν σχεδόν πάντα σε γενέθλια, αλλά γενικά η τάρτα μελιού συνηθίζεται αρκετά και τον υπόλοιπο καιρό. 1 ώρα προετοιμασία, 30' ψήσιμο Σύνολο: 1 ώρα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(605)
- politismos(46)
- Βιβλία(13)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(36)
- Κινηματογράφος(26)
- Μουσική(39)
- Παράξενα(70)
- Τέχνη(61)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.