πριν από  3 ώρες 5 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Η οικογένεια του Μιράν Κουτουνλιάν είναι παστουρματζήδες πάππου προς πάππου - ασκούν την τέχνη στην Ελλάδα τουλάχιστον εδώ και τρεις γενιές. Είχαμε την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε καλύτερα σε ένα αρμένικο τραπέζι στο σπίτι τους που κράτησε για ώρες, με πολύ φαγητό και πολλές ιστορίες από χαμένες πατρίδες. Εκεί δοκιμάσαμε ανάμεσα σε άλλα το μεγρί τορτ, ένα γλυκό που στην οικογένεια Κουρουνλιάν το έμαθαν κάπως πιο πρόσφατα από τους Αρμένιους που ήρθαν από την Αρμενία τα τελευταία 30 χρόνια, σε συνέχεια των γεγονότων που ακολούθησαν τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης και την ανεξαρτητοποίηση του κράτους. Ενδεχομένως, λοιπόν, αυτό το μεγρί τορτ να έχει ρωσική προέλευση, καθώς ένα πολύ παρόμοιο γλυκό είναι το μεντοβίκ, που το φτιάχνουν σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. Οι Κουρουνλιάν το σερβίρουν σχεδόν πάντα σε γενέθλια, αλλά γενικά η τάρτα μελιού συνηθίζεται αρκετά και τον υπόλοιπο καιρό. 1 ώρα προετοιμασία, 30' ψήσιμο Σύνολο: 1 ώρα...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation