πριν από  8 ώρες 0 λεπτά

Lifo.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ανακαλύψτε συνταγές μαγειρικής ηλικίας 4.000 ετών από την Αρχαία Βαβυλώνα 14.07.25, 09:00 Από Δημήτρης Καβατζικλής Πριν λίγα χρόνια, μια διεπιστημονική ομάδα των Πανεπιστημίων Χάρβαρντ και Γέιλ συμμετείχε σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης του περιοδικού Lapham's Quarterly, με θέμα την παρασκευή και κατανάλωση αρχαίων μεσοποταμιακών συνταγών μαγειρικής που βρίσκονται στις λεγόμενες "Γαστρονομικές Επιγραφές του Γέιλ". Οι επιγραφές αυτές, που χρονολογούνται μεταξύ του 1730 π.Χ. και του 6ου ή 7ου αιώνα π.Χ., φέρουν κείμενα σε σφηνοειδή γραφή και παρέχουν γενικές και αποσπασματικές οδηγίες για την προετοιμασία πιάτων που κάποτε ήταν συνηθισμένα. Και ευτυχώς, κανένα από αυτά δεν είναι ιδιαίτερα περίπλοκο, γράφει το openculture. Η χορτοφαγική σούπα pasrutum περιέχει γεύσεις όπως κόλιανδρο, πράσο, σκόρδο και αποξηραμένο προζύμι. Το στιφάδο puhadi, που περιλαμβάνει αρνί και γάλα, αποδεικνύεται "νόστιμο όταν σερβίρεται με πιπεράτη γαρνιτούρα...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation