πριν από  5 ώρες 26 λεπτά

Pronews.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Newsroom | email: [email protected] Την πιο νόστιμη και πιο δημοφιλή λιχουδιά που υπάρχει στην χώρα μας, φαίνεται πως την έτρωγαν και οι Αρχαίοι Έλληνες. Οι ανακαλύψεις αρχαιολόγων στην Σαντορίνη έφεραν στο φως Κρατευτές, οι οποίοι χρησιμοποιούνταν για να ψήνονται σουβλάκια ( ή καλαμάκια αν προτιμάτε). Μάλιστα αυτό υπολογίζεται πως γίνεται εδώ και τουλάχιστον 3.500 χρόνια πρώτα στο Αιγαίο και έπειτα στον υπόλοιπο στον ελλαδικό χώρο. Άλλωστε υπάρχουν διάφορες αναφορές για ψήσιμο στην θράκα φαγητού που έμοιαζε στην περιγραφή με σουβλάκι, ενώ σε αυτό φέρεται να έχει αναφερθεί και ο Όμηρος. Χάρη στις λάβες τις Σαντορίνης, οι οποίες διατήρησαν πολλά αρχαία αντικείμενα, μπορέσαμε λοιπόν να μάθουμε πολλά για τις διατροφικές συνήθειες των αρχαίων προγόνων μας, με τη μεσογειακή διατροφή να φαίνεται πως έχει πολλή μεγάλη ιστορία. Πάντως το αγαπημένο έδεσμα όλων των Ελλήνων παραμένει αγαπημένο για χιλιετίες. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΤο ΚΕΑΟ ξεκινάει...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation