Διπλή κρέμα βανίλια-σμέουρο στο ποτήρι βήμα βήμα
Η Εβελίνα Ζαϊμίδη, απο το ζαχαροπλαστείο Θ.Ε.Κ.Α., προτείνει ένα δροσερό γλύκισμα στο ποτήρι, με κρέμα σαν μπαβαρουάζ, με άρωμα από φυσική βανίλια και επικάλυψη από αφράτη κρέμα σμέουρου. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε όποιο άλλο φρούτο θέλουμε, π.χ. φράουλες, βατόμουρα ή ροδάκινα. Αν θέλουμε, ανάμεσα στις δύο στρώσεις μπορούμε να απλώσουμε μία στρώση από θρυμματισμένα μπισκότα της αρεσκείας μας. (Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά προς το τέλος του άρθρου) Για την κρέμα βανίλια, μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, τα 125 γρ. κρέμα γάλακτος, τη μισή ζάχαρη και τα σποράκια της βανίλιας, μέχρι το μείγμα να κάψει αλλά να μη φουσκώσει. Στο μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με το σύρμα τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη. Μόλις το μείγμα της κατσαρόλας κάψει, αποσύρουμε, ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα στο μπολ με τους...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(670)
- politismos(34)
- Βιβλία(53)
- Βιντεοπαιχνίδια(1)
- Θέατρο & Χορός(54)
- Κινηματογράφος(100)
- Μουσική(58)
- Παράξενα(61)
- Τέχνη(29)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.