πριν από  5 ώρες 45 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Η Εβελίνα Ζαϊμίδη, απο το ζαχαροπλαστείο Θ.Ε.Κ.Α., προτείνει ένα δροσερό γλύκισμα στο ποτήρι, με κρέμα σαν μπαβαρουάζ, με άρωμα από φυσική βανίλια και επικάλυψη από αφράτη κρέμα σμέουρου. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε όποιο άλλο φρούτο θέλουμε, π.χ. φράουλες, βατόμουρα ή ροδάκινα. Αν θέλουμε, ανάμεσα στις δύο στρώσεις μπορούμε να απλώσουμε μία στρώση από θρυμματισμένα μπισκότα της αρεσκείας μας. (Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά προς το τέλος του άρθρου) Για την κρέμα βανίλια, μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, τα 125 γρ. κρέμα γάλακτος, τη μισή ζάχαρη και τα σποράκια της βανίλιας, μέχρι το μείγμα να κάψει αλλά να μη φουσκώσει. Στο μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με το σύρμα τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη. Μόλις το μείγμα της κατσαρόλας κάψει, αποσύρουμε, ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα στο μπολ με τους...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation