πριν από  16 ώρες 44 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ορέστης Δαβίας Φωτογραφία: Αλίνα Λέφα 19.06.2025 • 13:50 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Τον τελετουργικό τρόπο παρασκευής του μαροκάνικου τσαγιού τον έχω παλαιότερα παρακολουθήσει στην αυθεντική του εκδοχή. Παρότι απαραιτήτως σερβίρεται ζεστό, η κατανάλωσή του είναι απολαυστική ακόμα και στις πιο μεγάλες ζέστες. Έμαθα λοιπόν να το φτιάχνω μόνος, προσάρμοσα όμως τη συνταγή στα μέτρα μου, αντικαθιστώντας κατ' αρχάς τη ζάχαρη με φυλλαράκια στέβιας και συντομεύοντας αισθητά τη διαδικασία. Όση ώρα εντός της τσαγιέρας το πρώτο νερό τραβά την πικράδα του πράσινου τσαγιού, βγαίνω στην αυλή και μαζεύω μερικά φύλλα από τον όμορφο θάμνο του δυόσμου (Mentha spicata), που φέτος θέριεψε. Του προσφέρω, βλέπετε, τις ιδανικές συνθήκες, υγρό δηλαδή και γόνιμο έδαφος, άφθονο ήλιο και προστασία από την παγωνιά. Κόβω για να μυρίσω και μία από τις χαριτωμένες ταξιανθίες του με τα μικρά, ιώδη ή ρόδινα άνθη που τον στολίζουν όλο το καλοκαίρι. Ρίχνω τα φύλλα του στο...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation