πριν από  1 ημέρα 23 ώρες

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Πολλά και διάφορα μπορεί να κάνει κανείς με τις φακές. Να φτιάξει σούπες και μαγειρευτά, οσπριοκεφτεδάκια και "φάβα", να τις βάλει σε πίτες, σε ριζότο, ζυμαρικά. Αλλά τώρα με τις ζέστες δεν έχει καλύτερο από μια πολύχρωμη, δροσιστική φακοσαλάτα· είναι γεύμα κανονικό. Καθώς δεν χρειάζονται μούλιασμα, βράζουν σε ένα μισάωρο, είναι θρεπτικότατες (πλούσιες σε φυτικές ίνες, πρωτείνες φυτικής προέλευσης, σίδηρο και αντιοξειδωτικά) και ανοιχτές σε συνδυασμούς, οι φακές μας λύνουν τα χέρια όταν δεν έχουμε πολλή όρεξη για μαγειρέματα. Εύκολα διαχειρίσιμες και στο σπίτι και σε ένα κουζινάκι διακοπών, ετοιμάζονται γρήγορα. Αφού τις μιξάρουμε με τα υπόλοιπα υλικά που θα διαλέξουμε, αφήνοντας τη φαντασία μας και ό,τι υπάρχει στο ψυγείο να μας οδηγήσουν, μπορούμε να τις μεταφέρουμε εύκολα σε ένα ταπεράκι. Συνήθως για τις σαλάτες προτιμάμε χοντρές φακές, μια που οι μεγάλοι και αφράτοι κόκκοι τους είναι πιο ευδιάκριτοι γευστικά και οπτικά. Αλλά δεν...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation