πριν από  10 ώρες 17 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Το λεπτό ιταλικό ψωμί με τη φίνα και αφράτη υφή, σε μια πιο γιορτινή εκδοχή με δεντρολίβανο και κάστανα. 20' προετοιμασία, 20' ψήσιμο, 2 ώρες και 15' αναμονή Σύνολο: 2 ώρες και 55'Υλικά Τεμάχια: για 2 φοκάτσιες Για τη ζύμη 3½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι τύπου 00, για πίτσα, (ή για όλες τις χρήσεις) 250 ml χλιαρό νερό 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά (περίπου 4 γρ.) 15 ml ελαιόλαδο 1½ κουτ. γλυκού αλάτι Για την επιφάνεια 60 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον, για τα ταψιά 15 ml νερό 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι χοντρό 1/2 κουτ. γλυκού πολύ ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο 120 γρ. κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση σπόροι ροδιού Διαδικασία ΖύμηΓια να φτιάξουμε φοκάτσια με δεντρολίβανο και κάστανα βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα μαζί τα υλικά της ζύμης.Στη συνέχεια, ζυμώνουμε με τον γάντζο μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη μαλακή και ελαφρά κολλώδη. Δεν προσθέτουμε όμως επιπλέον αλεύρι.Τη μεταφέρουμε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε με τον...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation