Γαλακτομπούρεκο με βούτυρο Κερκύρας από φημισμένο γαλακτοπωλείο
Newsroom 25.05.2025 • 17:47 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Μερίδες: για ταψί 35 x 45 εκ. 1 πακέτο φύλλα κρούστας για γλυκά 200 γρ. βούτυρο Κερκύρας (ή άλλο καλής ποιότητας βούτυρο αγελάδας), λιωμένο Για την κρέμα 2 λίτρα φρέσκο γάλα πλήρες, καλής ποιότητας 120 γρ. ζάχαρη 100 γρ. βούτυρο Κερκύρας (ή άλλο καλής ποιότητας βούτυρο αγελάδας) 1 βανιλίνη 4 κρόκοι αυγών 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό Για το σιρόπι 500 γρ. ζάχαρη 300 ml νερό 1 βανιλίνη 1 ξυλάκι κανέλαςΔιαδικασίαΓια το γαλακτομπούρεκο με βούτυρο Κερκύρας από το φημισμένο γαλακτοπωλείο Περικλής Αλέξης, ξεκινάμε με το σιρόπι.Βάζουμε όλα τα υλικά σε μέτρια κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά, μετρώντας τον χρόνο από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός.Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς. ΚρέμαΣε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε δυνατή φωτιά και μόλις χλιαρύνει, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και τη βανιλίνη.Μετριάζουμε λίγο τη φωτιά και ανακατεύουμε σχεδόν...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(670)
- politismos(34)
- Βιβλία(53)
- Βιντεοπαιχνίδια(1)
- Θέατρο & Χορός(54)
- Κινηματογράφος(100)
- Μουσική(58)
- Παράξενα(61)
- Τέχνη(29)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.