Γιατί τα τυριά είναι κίτρινα και πορτοκαλί
Τι πραγματικά καταναλώνεις όταν τρως ένα κίτρινο ή ένα πορτοκαλί τυρί. Πού οφείλονται οι αποχρώσεις και τι είναι καλό να αναζητάς. Το τυρί που τρώμε αρχίζει να παράγεται από το γρασίδι που καταναλώνει η αγελάδα ή όποιο άλλο ζώο δίνει το γάλα. Όσο καλύτερη είναι η ποιότητα του γρασιδιού, τόσο καλύτερο είναι το αποτέλεσμα. Τα πρώτα τυριά (1300) παράγονταν από γάλα προβατίνας. Κάθε κατανάλωση γρασιδιού μπορούσε να γίνει ή μαλλί ή γάλα. Όχι και τα δύο, όπως είπε στο Vox ο Paul Kindsted, πρώην πρόεδρος του American Dairy Science Association. Με τα χρόνια ο κύριος πάροχος γάλακτος έγινε η αγελάδα και αυτό είχε σημαντική συνέπεια στο πώς αντιλαμβανόμαστε σήμερα τα τυριά. Στο επίκεντρο αυτής της ιστορίας είναι η βήτα καροτίνη, ισχυρό αντιοξειδωτικό που έχουν πολλά λαχανικά. Είναι αυτό που δίνει το πορτοκαλί χρώμα στα καρότα και τις γλυκοπατάτες, μεταξύ άλλων.ΠΟΙΟ ΤΥΡΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ "ΚΥΝΗΓΑΣ" Το πλούσιας βλάστησης γρασίδι που είναι στην εποχή του...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(573)
- politismos(50)
- Βιβλία(14)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(34)
- Κινηματογράφος(23)
- Μουσική(42)
- Παράξενα(77)
- Τέχνη(74)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.