Γλυκό ψυγείου βυζαντινό - Σιροπιαστό και μυρωδάτο, δεν χρειάζεται ψήσιμο
Το βυζαντινό γλυκό ψυγείου είναι ένα λαχταριστό, δροσερό επιδόρπιο που παντρεύει την παράδοση με τη σύγχρονη ευκολία. Με στρώσεις μπισκότου, αρωματική κρέμα και σοκολατένια επικάλυψη, θυμίζει πλούσια βυζαντινή πολυτέλεια. Δεν χρειάζεται ψήσιμο, μόνο λίγη υπομονή μέχρι να παγώσει καλά στο ψυγείο! Το βυζαντινό είναι εύκολο, δροσερό και λατρεμένο από μικρούς και μεγάλους. Αν δεν το έχεις δοκιμάσει ακόμα, τώρα είναι η στιγμή! Τη συνταγή για αυτό το υπέροχο γλυκό, μας δίνει ο σεφ Πέτρος Συρίγος. Συνταγή: Γλυκό ψυγείου βυζαντικό - Σιροπιαστό και μυρωδάτο, τοπ επιδόρπιο Υλικά 120 γρ βούτυρο γάλακτος 200 γρ ζάχαρη 245 γρ γιαούρτι στραγγιστό 180 γρ ψιλό σιμιγδάλι 180γρ χοντρό σιμιγδάλι 85 γρ γάλα 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ Για το σιρόπι κανέλας: 200 γρ ζάχαρη 200 γρ νερό 1 ξυλάκι κανέλας ½ κ.γ. χυμό λεμόνι Για την κρέμα: 900 ml γάλα 150 γρ ζάχαρη 1 βανίλια 30 γρ αλεύρι 30 γρ κορν φλαουρ 4 κρόκους αυγών 50 γρ βούτυρο παγωμένο Για τη σαντιγί: 1...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(718)
- politismos(54)
- Βιβλία(54)
- Βιντεοπαιχνίδια(1)
- Θέατρο & Χορός(63)
- Κινηματογράφος(105)
- Μουσική(68)
- Παράξενα(57)
- Τέχνη(30)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.