πριν από  3 ώρες 56 λεπτά

Pelop.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Η σύγχρονη διατροφολογία προχωρά πέρα από την περιεκτικότητα ενός τροφίμου στο ασβέστιο· σήμερα γνωρίζουμε ότι εξίσου σημαντική είναι η βιοδιαθεσιμότητα - δηλαδή η δυνατότητα του σώματος να απορροφά αποτελεσματικά το ασβέστιο που λαμβάνει 20 Ιούν. 2025 23:21 Πελοπόννησος Newsroom Στο ερώτημα ποιο ρόφημα πρέπει να καταναλώνουμε για γερά οστά, το μυαλό μας θα πήγαινε σχεδόν αυτόματα στο γάλα. Από μικρή ηλικία μαθαίνουμε πως το γάλα "κάνει γερά κόκκαλα", χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε ασβέστιο. Πλέον η σύγχρονη διατροφολογία προχωρά πέρα από την περιεκτικότητα ενός τροφίμου στο ασβέστιο· σήμερα γνωρίζουμε ότι εξίσου σημαντική είναι η βιοδιαθεσιμότητα - δηλαδή η δυνατότητα του σώματος να απορροφά αποτελεσματικά το ασβέστιο που λαμβάνει. Όμως αν και το γάλα περιέχει υψηλά ποσοστά ασβεστίου, η απορρόφησή του δεν είναι η ιδανικότερη συγκριτικά με άλλα τρόφιμα. Αντίθετα, λαχανικά όπως το μπρόκολο και το λάχανο διαθέτουν καλύτερη...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation