Η ιστορία της ελληνικής σαλάτας
Newsroom 01.06.2025 • 15:21 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν μεγάλη αγάπη για τα λαχανικά, ειδικά τα πράσα, τα οποία λάτρευαν. Από τα πράσα πήρε το όνομά του το πράσινο χρώμα, αλλά και η πρασιά, δηλαδή ο κήπος που είχαν τα σπίτια για να καλλιεργούν τα λαχανικά τους. Ανάλογα με την εποχή, φύτευαν λάχανα, κρεμμύδια, σκόρδα, σέσκουλα, βλίτα, στύφνο, μαρούλια, κάρδαμο, μολόχα, αγγούρια, αντράκλα, αντίδια, σπαράγγια, γογγύλια, ρέβες, ραπάνια. Επίσης φύτευαν καρότα, από τα οποία έπαιρναν μόνο τα φύλλα και τους σπόρους. Από τους αγρούς μάζευαν άγριες αγκινάρες, ρόκα, σινάπι, ραδίκια, τσουκνίδες, βολβούς. Κοντά στη θάλασσα μάζευαν κάππαρη και αρμυρήθρα (το φυτό άλιμον, από το οποίο πήρε το όνομά του ο αρχαίος δήμος του Αλίμου). Επίσης, έτρωγαν μανιτάρια και τρούφες. Ανάμεσα στα λαχανικά φύτευαν και πολλά αρωματικά φυτά, τα οποία, όπως και σήμερα, χρησίμευαν για να δίνουν ένταση και άρωμα στα φαγητά. Ο άνηθος, ο μάραθος, το...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(633)
- politismos(39)
- Βιβλία(48)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(41)
- Κινηματογράφος(85)
- Μουσική(43)
- Παράξενα(45)
- Τέχνη(12)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.