Καλοκαίρι στο ποτήρι: Πώς να ταιριάξεις τα καλοκαιρινά πιάτα με το ιδανικό κρασί
Όσο το θερμόμετρο ανεβαίνει, αλλάζει και το κρασί που επιλέγουμε. Φεύγουν τα βαριά κόκκινα, έρχονται τα δροσερά λευκά, τα ευχάριστα ροζέ και οι ανάλαφρες ρετσίνες. Πώς, όμως, ταιριάζουμε σωστά τα κρασιά με τα πιάτα της ελληνικής καλοκαιρινής κουζίνας; Η Κατερίνα Ζουμπούλη, wine expert της Cava Vinifera, απαντά και μας καθοδηγεί σε έναν αρωματικό οινικό περίπατο με τσαχπινιές οξύτητας, δροσιάς και ιδανικής ισορροπίας.Ποιες ποικιλίες πίνουμε περισσότερο το καλοκαίρι; "Μαλαγουζιά και Ασύρτικο είναι οι πρωταγωνιστές του καλοκαιριού", λέει η Κατερίνα Ζουμπούλη. Η αρωματική Μαλαγουζιά και το μεταλλικό Ασύρτικο με την έντονη οξύτητα είναι ό,τι πρέπει για τις υψηλές θερμοκρασίες και τα φρέσκα πιάτα της εποχής.Τι κρασί ταιριάζει με θαλασσινά και ψάρια; Λευκά ξηρά κρασιά, με πρώτο και καλύτερο το Ασύρτικο, είναι η πιο ασφαλής και νόστιμη επιλογή. Δοκιμάστε επίσης Σαββατιανό, Αθήρι, Βηλάνα, ή ένα δροσερό ροζέ με οξύτητα, που αναδεικνύει ιδανικά...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(726)
- politismos(63)
- Βιβλία(50)
- Βιντεοπαιχνίδια(1)
- Θέατρο & Χορός(60)
- Κινηματογράφος(93)
- Μουσική(70)
- Παράξενα(69)
- Τέχνη(23)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.