πριν από  10 ώρες 1 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ερατώ Παπαδάκη 01.05.2025 • 12:49 Κοινοποίηση 0 Σχόλια 10' προετοιμασία 30' βράσιμο Σύνολο: 40'Υλικά Τεμάχια: για 25-30 ποτήρια 7 ½ κούπες (1 1/2 λίτρο) νερό 3 + ¾ κούπας (750 γρ.) ζάχαρη 8 ξυλαράκια κανέλαςΔιαδικασία Για να φτιάξουμε κανελάδα, αρχικά βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για μισή ώρα σε δυνατή φωτιά.Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τον αφρό που θα σχηματιστεί στην επιφάνεια.Αφού βράσει το μείγμα για περίπου μισή ώρα και γίνει ένα δεμένο σιρόπι, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το σουρώνουμε, όσο είναι ζεστό, γιατί μετά θα γίνει παχύρρευστο.Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε σε γυάλινο μπουκάλι.Διατηρείται εντός ή εκτός ψυγείου.Σερβίρουμε σε μικρά ποτήριασφηνάκια ή αραιωμένο με την εξής αναλογία: 1 μέρος κανελάδα και 2 μέρη κρύο νερό ή ανθρακούχο νερό.Προσθέτουμε και πάγο. Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 37. Γαστρονόμος

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation