Κανελάδα
Ερατώ Παπαδάκη 01.05.2025 • 12:49 Κοινοποίηση 0 Σχόλια 10' προετοιμασία 30' βράσιμο Σύνολο: 40'Υλικά Τεμάχια: για 25-30 ποτήρια 7 ½ κούπες (1 1/2 λίτρο) νερό 3 + ¾ κούπας (750 γρ.) ζάχαρη 8 ξυλαράκια κανέλαςΔιαδικασία Για να φτιάξουμε κανελάδα, αρχικά βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για μισή ώρα σε δυνατή φωτιά.Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τον αφρό που θα σχηματιστεί στην επιφάνεια.Αφού βράσει το μείγμα για περίπου μισή ώρα και γίνει ένα δεμένο σιρόπι, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το σουρώνουμε, όσο είναι ζεστό, γιατί μετά θα γίνει παχύρρευστο.Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε σε γυάλινο μπουκάλι.Διατηρείται εντός ή εκτός ψυγείου.Σερβίρουμε σε μικρά ποτήριασφηνάκια ή αραιωμένο με την εξής αναλογία: 1 μέρος κανελάδα και 2 μέρη κρύο νερό ή ανθρακούχο νερό.Προσθέτουμε και πάγο. Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 37. Γαστρονόμος
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(687)
- politismos(35)
- Βιβλία(52)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(45)
- Κινηματογράφος(82)
- Μουσική(60)
- Παράξενα(49)
- Τέχνη(24)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.