Κανκιόφολες ψητές στον φούρνο α λα βενετσιάνα
Newsroom 14.05.2025 • 15:21 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Μια συνταγή εμπνευσμένη από τη βενετσιάνικη κουζίνα. Ο τίτλος άλλωστε μιλάει από μόνος του. Ένα πλησίασμα της αγροτικής με την αστική κουζίνα, που γίνεται εμφανές από τους συνδυασμούς των υλικών, όπως λόγου χάρη του βουτύρου και του ελαιολάδου.Υλικά Μερίδες: 4-6 1 κιλό κανκιόφολες (αγκινάρες Ιερουσαλήμ - σε καλά μανάβικα και καταστήματα με βιολογικά τρόφιμα, ενδεικτικά: 4 Seasons Bio, mirabilis.gr, brinkys.gr κ.ά.), καθαρισμένες, σε φέτες πάχους περίπου 0,5 εκ. 500 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες πάχους περίπου 0,5 εκ. 1 κιλό ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες πάχους περίπου 0,5 εκ. 750 ml φρέσκο γάλα, πλήρες 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ 80 ml ελαιόλαδο 2 κουτ. σούπας βούτυρο Κερκύρας αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ΔιαδικασίαΓια να ετοιμάσουμε τις κανκιόφολες ψητές στον φούρνο α λα βενετσιάνα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα βαθύ ταψί ανακατεύουμε...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(698)
- politismos(53)
- Βιβλία(54)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(52)
- Κινηματογράφος(92)
- Μουσική(73)
- Παράξενα(69)
- Τέχνη(32)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.