πριν από  2 ημέρες 20 ώρες

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Τα τραγανά κανόλι με την τηγανητή ζύμη γεμάτη φυσαλίδες, γεμισμένα με μια υπέροχη κρέμα ρικότα, είναι το καμάρι της Σικελίας. Τα έχουν υιοθετήσει κι αυτά στη Ρώμη, μαζί με πολλά άλλα γλυκά από την υπόλοιπη χώρα. Στο Don Nino τα φτιάχνουν μεγάλα, αλλά και μικρά σαν μπουκιές, κόβοντας μικρότερα τα κομμάτια της ζύμης, στην οποία προσθέτουν κακάο και κρασί Marsala, κάτι που της δίνει επιπλέον νοστιμιά και τραγανάδα. Άλλοι χρησιμοποιούν, αντί για κακάο, καφέ ή κανέλα. Απαράβατος κανόνας: τα κανόλι πρέπει να γεμιστούν την τελευταία στιγμή, ώστε να τα απολαύσουμε τραγανά. 1 ώρα και 30' προετοιμασία 13 ώρες και 30' αναμονή Σύνολο: 15 ώρες Υλικά Μερίδες: για περίπου 30 κανόλι 2-3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα, για άλειμμα 1 λίτρο σπορέλαιο, για το τηγάνισμαΓια τη ζύμη 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3/4 κουτ. σούπας κακάο, κοσκινισμένο 20 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική ελάχιστο αλάτι 30 γρ. λαρδί καλής ποιότητας (σε ντελί) ή βούτυρο αγελαδινό...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation