Κανόλι σιτσιλιάνικα με σοκολατένια ζύμη
Τα τραγανά κανόλι με την τηγανητή ζύμη γεμάτη φυσαλίδες, γεμισμένα με μια υπέροχη κρέμα ρικότα, είναι το καμάρι της Σικελίας. Τα έχουν υιοθετήσει κι αυτά στη Ρώμη, μαζί με πολλά άλλα γλυκά από την υπόλοιπη χώρα. Στο Don Nino τα φτιάχνουν μεγάλα, αλλά και μικρά σαν μπουκιές, κόβοντας μικρότερα τα κομμάτια της ζύμης, στην οποία προσθέτουν κακάο και κρασί Marsala, κάτι που της δίνει επιπλέον νοστιμιά και τραγανάδα. Άλλοι χρησιμοποιούν, αντί για κακάο, καφέ ή κανέλα. Απαράβατος κανόνας: τα κανόλι πρέπει να γεμιστούν την τελευταία στιγμή, ώστε να τα απολαύσουμε τραγανά. 1 ώρα και 30' προετοιμασία 13 ώρες και 30' αναμονή Σύνολο: 15 ώρες Υλικά Μερίδες: για περίπου 30 κανόλι 2-3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα, για άλειμμα 1 λίτρο σπορέλαιο, για το τηγάνισμαΓια τη ζύμη 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3/4 κουτ. σούπας κακάο, κοσκινισμένο 20 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική ελάχιστο αλάτι 30 γρ. λαρδί καλής ποιότητας (σε ντελί) ή βούτυρο αγελαδινό...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(829)
- politismos(76)
- Βιβλία(42)
- Βιντεοπαιχνίδια(3)
- Θέατρο & Χορός(61)
- Κινηματογράφος(56)
- Μουσική(57)
- Παράξενα(42)
- Τέχνη(168)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.