Καρπουζόπιτα χωρίς ζάχαρη - Παραδοσιακή κυκλαδίτικη συνταγή που θα λατρέψετε
Πίτα χωρίς ζάχαρη με αλεύρι βρώμης αντί για κανονικό αλεύρι. Σε 5' έτοιμη η καρπουζόπιτα και ροδοψήνεται μέχρι να κάνει κρούστα ολόγυρα. Συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.Υλικά 1 kg καρπούζι ψίχα (σάρκα καρπουζιού) 1 κ.σ. μέλι 1/2 κ.γ. κανέλα 250 gr αλεύρι βρώμης ή άλλο αλεύρι 100 gr ελαιόλαδο 50 gr σουσάμιΕκτέλεση Η κυκλαδίτικη καρπουζόπιτα και η Λωλή κολοκυθόπιτα Σίφνου είναι συνταγές πολύ διαδεδομένες στα νησιά του Αιγαίου και κυρίως στις Κυκλάδες. Για την καρπουζόπιτα δεν χρησιμοποιώ καθόλου ζάχαρη αφού το καρπούζι μου είναι γλυκό και νόστιμο. Ελάχιστο μέλι απλά τονίζει την γλύκα του καρπουζιού χωρίς να καλύπτει την δροσερή του γεύση. Το καρπούζι πρέπει να τραγανό και κατακόκκινο. Προσέξτε να μην είναι ζαχαρωμένο με μαλακή σάρκα. Ζυγίζουμε το καρπούζι αφού το καθαρίσουμε από την φλούδα. Είναι περίπου 3 φέτες. Με τα χέρια καθαρίζουμε την σάρκα του καρπουζιού από τα κουκούτσια. Ταυτόχρονα το σπάμε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(674)
- politismos(60)
- Βιβλία(52)
- Βιντεοπαιχνίδια(1)
- Θέατρο & Χορός(52)
- Κινηματογράφος(83)
- Μουσική(59)
- Παράξενα(59)
- Τέχνη(15)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.