Κέικ κακάο με καρύδια και νεσκαφέ
Newsroom 07.05.2025 • 15:23 Κοινοποίηση 0 Σχόλια "Η μαμά μου δεν έκανε σχεδόν ποτέ το ίδιο κέικ παραπάνω από μία φορά. Κι αυτό είναι προφανώς γονιδιακό, γιατί κι εγώ μια απ' τα ίδια κάνω. Μοναδική εξαίρεση ήταν αυτό εδώ το κακαουδένιο κέικ με τα καρύδια, στο οποίο πρόσθετε και μία γενναία δόση νεσκαφέ για την ένταση, που του έδινε βάθος γεύσης. Υποψιάζομαι ότι τη συνταγή την είχε βρει στις φθαρμένες σελίδες του Τσελεμεντέ της. Ακόμη τη θυμάται απέξω, μου την υπαγόρευσε και την εφάρμοσα πιστά (σχεδόν δηλαδή... εγώ απλώς πρόσθεσα λίγο αλάτι). Είναι πυκνό κέικ, με μεστή και βαθιά γεύση. Το προτιμώ τον χειμώνα, μαζί με έναν αχνιστό καφέ ή με ένα παλαιωμένο απόσταγμα", σημειώνει η συντάκτρια του "Γ" Νικολέτα Μακρυωνίτου, που μας έδωσε τη συνταγή.Υλικά Μερίδες: 10-12 280 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική 240 γρ. βούτυρο αγελαδινό, καλά μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο για τη φόρμα 6 αυγά 170 γρ. καρύδια, ψιλοτριμμένα 230 γρ. σκόνη...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(736)
- politismos(51)
- Βιβλία(66)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(63)
- Κινηματογράφος(92)
- Μουσική(65)
- Παράξενα(58)
- Τέχνη(33)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.