πριν από  15 ώρες 59 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Newsroom 07.05.2025 • 15:23 Κοινοποίηση 0 Σχόλια "Η μαμά μου δεν έκανε σχεδόν ποτέ το ίδιο κέικ παραπάνω από μία φορά. Κι αυτό είναι προφανώς γονιδιακό, γιατί κι εγώ μια απ' τα ίδια κάνω. Μοναδική εξαίρεση ήταν αυτό εδώ το κακαουδένιο κέικ με τα καρύδια, στο οποίο πρόσθετε και μία γενναία δόση νεσκαφέ για την ένταση, που του έδινε βάθος γεύσης. Υποψιάζομαι ότι τη συνταγή την είχε βρει στις φθαρμένες σελίδες του Τσελεμεντέ της. Ακόμη τη θυμάται απέξω, μου την υπαγόρευσε και την εφάρμοσα πιστά (σχεδόν δηλαδή... εγώ απλώς πρόσθεσα λίγο αλάτι). Είναι πυκνό κέικ, με μεστή και βαθιά γεύση. Το προτιμώ τον χειμώνα, μαζί με έναν αχνιστό καφέ ή με ένα παλαιωμένο απόσταγμα", σημειώνει η συντάκτρια του "Γ" Νικολέτα Μακρυωνίτου, που μας έδωσε τη συνταγή.Υλικά Μερίδες: 10-12 280 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική 240 γρ. βούτυρο αγελαδινό, καλά μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο για τη φόρμα 6 αυγά 170 γρ. καρύδια, ψιλοτριμμένα 230 γρ. σκόνη...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation