Kέικ με ανανά και μπανάνα από την Τζαμάικα (Hummingbird cake)
Στα μέσα της δεκαετίας του 1960, με τη ρέγκε ήδη δημοφιλέστατη, η Τζαμάικα είχε να δείξει πια ένα πρόσωπο στον υπόλοιπο κόσμο πολύ διαφορετικό από αυτό ως σταθμού δουλεμπορίου επί αιώνες. Ο Οργανισμός Τουρισμού της χώρας θέλησε να προωθήσει την Τζαμάικα ως εξωτικό ταξιδιωτικό προορισμό και μέσα στο σύνολο των ελκυστικών στοιχείων ήταν και η κουζίνα της. Με έμπνευση από το εθνικό πτηνό της χώρας, το μικροσκοπικό κολιμπρί (hummingbird στα αγγλικά), και από την αφθονία ντόπιων τροπικών φρούτων, κυρίως μπανάνας και ανανά, αυτό το κέικ συμπύκνωσε πλήρως τον χαρακτήρα της Τζαμάικα. 30' προετοιμασία, 1 ώρα ψήσιμο, 1 ώρα αναμονή Σύνολο: 2 ώρες και 30'Υλικά Μερίδες: 10 Για το κέικ 450 γρ. ανανάς κονσέρβας, στραγγισμένος και ψιλοκομμένος 340 γρ. σάρκα από ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένη 215 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα 150 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο + λίγο για το σκεύος 265 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουτ.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(549)
- politismos(32)
- Βιβλία(35)
- Βιντεοπαιχνίδια(1)
- Θέατρο & Χορός(35)
- Κινηματογράφος(65)
- Μουσική(21)
- Παράξενα(45)
- Τέχνη(20)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.